Marco Hofsté (1969) is geboren in Hengelo in het oosten van Nederland. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij begon zijn carrière als fotograaf voor het Utrechts Nieuwsblad. Sinds die tijd werkt hij ruim 25 jaar als allround freelance beroepsfotograaf, vooral voor het bedrijfsleven. Marco houdt van de ontmoeting met mensen, hen te fotograferen en vast te leggen op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Een bijzondere invalshoek hierbij niet schuwend. In de loop der jaren heeft hij menig bekende Nederlander voor zijn camera gehad. Daarnaast geeft hij regelmatig colleges op hogescholen met het vak van fotografie als centraal thema. Portretfotografie is dan ook een van zijn grootste passies! Marco heeft de Zilveren Camera (categorie Kunst) gewonnen, en is diverse keren voor deze Nederlandse fotografiewedstrijd genomineerd. Ook heeft hij als fotograaf aan een aantal fotoboeken meegewerkt, en is een van de drijvende krachten geweest achter 10 jaar Met het Oog op Amersfoort fotoboeken.

www.marcohofste.com

Frans Kanters (1964) houdt van mensen en het verstilde landschap. Fotografeert deze dan ook graag. Het ontdekken van beelden begint met een fotozwerfdag. In zijn oude Volvo of op de fiets stappen, en dan zomaar het licht achterna. Een willekeurige weg, geen richting of doel. Hij is altijd nieuwsgierig naar wat er achter de horizon ligt. Onderweg verwonderen, mensen en plekken ontmoeten. De beelden vinden. "Fotograferen is je kwetsbaar, breekbaar opstellen. Dit geldt voor de fotograaf die zijn beeld laat zien. Maar ook voor diegene die hij wil vastleggen. Wederzijds respect en begrip, je verdiepen in de persoon die je mag fotograferen. Als dit gebeurt, klopt het beeld. Zo ook met het vastleggen van een landschap. Ik moet het eerst voelen en ervaren, op mij laten inwerken. Voor mij voelt dit als een spirituele benadering. En dan misschien een foto." Frans werkt als beroepsfotograaf voor organisaties en het bedrijfsleven, en maakt dan portretten en bedrijfsreportages. Tevens verkoopt hij zijn autonome fotowerk in gelimiteerde beeldseries.

www.franskanters.com

De Beeldgidsen zijn lid van de NVJ/NVF (Nederlandse Vereniging van Journalisten, sectie Fotojournalisten) en van de DuPho (Dutch Photographers, beroepsorganisatie voor professionele fotografen).

Get in touch!

Neem contact op met de Beeldgidsen!

X
CONTACT US